Kategóriák
édesség élelmiszer mentes ételek

Tejmentes édesség opciók

Allergia miatt és egyéb megfontolások mentén a gyerekeimnek a glutén- és a tejtartalmú ételek fogyasztása nagyjából 5-6 éve nem preferált, aminek az egyik legnagyobb limitációja az alapvetően tejalapú krémek pótlása, helyettesítése. Viszonylag sokáig a szójaalapú készítmények jelentették az alternatívát, amit szintén nem erőltettünk a szója allergén jellege miatt. Az elmúlt bő 6-7 hónapban indult el ebben változás és összeszedtem azokat, amiket a srácok bírnak és összetételükben a mi kritériumrendszerünknek is megfelelnek.

Az opciók közül a legnagyobb nyertes eddig az Oetker vegán csokis pudingja, ami kókusztejből készül elsősorban, plusz mandulát is tesznek bele. Ízre, állagra teljesen echte csokipuding. Ez most a gyerekeimnél a favorit. Próbáltuk a vaníliás változatot is, de az nekik nem ízlet. Szerintem az is rendben van. Árban 350 forint körül elérhető, én elsősorban Sparban vettem.

Ezüstérmes a Müller kókusztejes csokis ízesítésű tejberizse. Ez is maximálisan adja a normál tejes ízvilágot. Van belőle vaníliás, azt nem kóstoltuk. Ez az én környékemen ad-hoc elérhető, akkor megveszem, amit látok. Árban inkább a 400 forint / darabhoz közelít.

A nagy alternatív tejtermék gyártó Alpro kínálata volt, amire először bukkantam 2021 év elején ha jól emlékszem. A kókuszgurtnak nevezett kókusztejes termékek közül a málnás lett a befutó, de kóstoltuk az ananászost, illetve a natúrt is, mindkettő oké. A natúr is édes inkább, de remek lehet annak a gyereknek, aki nem szereti annyira a gyümölcsöket, mert lehet hozzá müzlit vagy csokikrémet keverni. Aktuálisan ez is olyan 350 forint körül mozog.

Ugyancsak Alpro kínálat, ez talán a legfrissebb termék, amit kóstoltunk. Ennek van a leginkább joghurthoz hasonló íze és a sós-karamellás ízt mi elég decensnek, másodlagosnak éreztük, így ez az opciók közül a legkevésbé kedvelt, de ez is a legkevésbé édesség jellegű. Ebből is van natúr, azt még nem próbáltuk. Árban – igazodva a mandula alapúsághoz – ez 450 forint magasságában elérhető. Kellemes próbálgatást hozzájuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.