Kategóriák
Budapest étterem

Éttermezés Covid után – Gyugyi’s Bistro 2021 Tavasz

Nem teljesen igaz, hogy az Covid után, mert az első fogyasztásomat Gyugyi pesti bisztrójából egy hűvöskés tavaszi estén ettem otthon házhoz szállításból, még a lezárások idején. 2020-as étel kattanásom, a rák iránti vágyamat éltem ki, meg egy finom levesre vágytam, valami savanykásra. Aztán amikor kinyithattak az éttermek, akkor elmentünk a két gyerekemmel, a szűkös, bezárt tél után együtt. Erről írtam le utólag, most, milyen volt.

Házhoz szállítós

Káposztaleves

A berkenyei Szent Anna Fogadó bajor káposztalevese az etalon, amikor ezt a témát feszegetem, máshol ilyesmit próbálok. A Gyugyi’s levese savanyúkáposzta elnevezéssel volt kiírva, ennek megfelelően sűrű, zamatos lével és decensen savanyú káposztával, kolbásszal, illetve füstölt hús darabokkal. Akkor, ott a kedvemet, az estémet aranyozta be, vérré vált bennem. Akkori ára 1.590,- forint volt.

Garnélás csípős spagetti

A klasszikus aglio olio spagetti ebben az esetben meg volt tolva egy kis rákkal, ami nekem eléggé bejött, ez is a “pont jó” kategóriába esett, a tészta állaga is stimmelt, közepes csípősség és számomra elegendő rák. Akkori ára 3.850,- forint volt.

Ez így együtt több, mint remek vacsi volt, nyilván mert ezekre vágytam, de nem okozott csalódást a hely.Étterem

Étteremben

Immáron egy éve laktam már Angyalföldnek ezen a részén, közel a Marina parthoz, de nem volt lehetőségem felfedezni a járványa alapú helyzet miatt. Így épp akkor kolbászoltunk a gyerekeimmel arrafelé 2021 májusában, amikor az első oltásomat már megkaptam. Kint szépen sütött a nap, sőt talán egy fokkal erősebben is, mint ami árnyék nélkül elviselhető volt, a teraszon minden hely foglalt volt, de már oltással szabad volt bent leülni, hát el is követtük.

Csibefutam

Nálunk a húsleves és a rántott csirke minden igényt kielégítő kombináció éttermezéshez is. Gyugyiéknál ez kiadós adag, szerintem még egy 13-14 éves gyerek is jól tud lakni vele, ha nem vágyik komolyabbra (mondjuk biztos vágyik). A szett 1.690,- forintért ajándék kategória.

A srácok leküzdöttek utána még egy csoki felfújtat vanília fagyival. A kettő közül az egyik sikerült folyósra, de ízben stimmelt, a gyerekek elégedettek voltak. (1.650,- forint volt az ára)

Rizstejszínes sütőtökös csirkeleves

A télutó sütőtökös ízvilágával éltem: nem volt túl krémes, inkább egy csirkehús leves alap volt fölturbózva, nevéhez méltóan a rizstejszínnel és a sütőtök krémmel. Ott a benapozott, de oldalfalaiban már kinyitott téli kert jellegű belső részben, a bőr széken ülve megnyugvás töltött el, hogy van esély a világ sodrának jó irányba fordulására – a leves által. (Az ára 1.590-, forint volt.)

Currys garnélás sült rizses wok

A díszítésnek vagy valaminek szerepeltetett sült vagy száraz (nyers) tészta kivételével távolkeleti étel remek volt: kiadós adag, nem tolakodó curry-s ragú a rákon és okés szójaszószos sült rizs. Én nekem már után csak a presszónak maradt hely és békés nézelődésnek. (Ár: 4.500,- forint magasságában.)

Elégedett voltam, a kiszolgálás a csúcsforgalom ellenére kedves, gyors, a gyerekekkel vicces. Az adagok jelentősek, három fogással bilagit indokolt vagy egy ebéd utáni szieszta, meccsen vagy forma 1-en bealvós. Azóta másoknak is javasoltam a helyet, mindenki elégedetten távozott. Szóval a pesti Gyugyi’s-ba lehet menni, megéri.

A fotókat az étterem honlapjáról vettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.