Kategóriák
bor Ital pálinka sör

Borművek – Apró borbolt kis pincék boraival

Többévnyi nagyvállalati munkavégzés kudarcmentessége után, nagyjából tíz évvel ezelőtt voltam olyan álmodozó üzemmódban, amiben elkezdtem aranycsinálóként tekinteni a képességeimre. Volt pár projekt, amibe aztán nem csak belegondoltam, de neki is vágtam. Női cipő, lassúfőző, meg még más webáruházak. Ahogy sejted, Nyájas Olvasó, ezt a posztot nem egy, az EU államok egyik egykori gyarmati szigetéről írom a Karib szigetvilágból, nem alkottam vagy alkottunk maradandót azokban a témákban. A Borművek egy átgondolt történet, és előre tudom, tudjuk, hogy milyen lehetőséget adunk még neki. Ennek a – második – nekifutásnak bizonyos lépéseit fogom dokumentálni itt.

A Borművek ötletére 2019 utolsó negyedévének elején mondtam igent, amikor egy régi cimborámtól, volt kollégámtól megérkezett a felvetés. Összedobtunk némi pénzt, megkerestük a leggyorsabb beszerzési vonalat és pár héten belül már a polcokon volt egy barátságos nyitó készlet (alábbi fotón).

A helyszín Kőszeg, a belváros egy kellemes pontja, a vár bejárata mellett, szóval helyieknek, meg persze turistáknak is elérhető lokáció, volt alapja, hogy bíztunk a besétáló forgalomban. Már csak azért is, mert a bor egy kapcsolt termékként került egy ajándékbolton belülre. Aztán ahogy mindannyian tudjuk, 2020 év elején, az első készletünkhöz hasonló sebességgel, de nagyobb hatással érkezett meg a koronavírus és az ő járványa. Ez nagyjából meghatározta a 2020-as üzleti terveket, illetve újragondolásra, gondolkodásra ösztönzött többször is minket. Gyűjtögettünk gondolatokat más, nálunk nagyobb boros tapasztalattal rendelkezőktől, végül arra jutottunk, webáruházzal és online jelenléttel megerősítve meglökjük megint a történetet.

Első lépésben a közelmúltban egy móri borkontingenssel adtunk energiát a működésnek, ami ráadásul már saját válogatás, beszerzés. Ebben már a vágyott karakter is megjelenik, miszerint elsősorban kisebb magyar pincészetek kipróbált borait kínáljuk. Így tervezzük folytatni. A következő lépésekről is beszámolok, illetve írok hamarosan az egyes borokról is. Ez még nem csak direkt reklám, viszont remélem, hogy hamarosan már X-es jelölésű írásokkal is érkezhetek, mert minden úgy alakul, ahogy szeretnénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.